Sağlık

Gaziemir’de kalp damar hastalıkları tedavi edilecek

Gaziemir Belediyesi ve Sağlıklı Yaşıyoruz iş birliğiyle düzenlenen “Sağlıklı Yaşlanma” toplantılarının dördüncüsünde doktorlar, kalp damar hastalıkları ve tedavilerini anlatacak.

Gaziemir Belediyesi ve Sağlıklı Yaşıyoruz iş birliğiyle düzenlenen “Sağlıklı Yaşlanma” toplantılarının dördüncüsü 11 Şubat Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü We Live Healthy kurucuları Nurçin Çağlar ve A. Okan Çağlar’ın üstleneceği toplantı, Kalp Damar Sağlığı başlığı altında gerçekleştirilecek. Sağlıklı Yaşam hekimlerinin kalp ve damar hastalıklarının temel nedenleri ve diğer kronik hastalıklarla ilişkilerinin tartışılacağı toplantıda, bu hastalıkların önlenmesi ve tedavi prosedürleri hakkında değerli bilgiler paylaşılacak. Kalp krizleri ve varislerin ele alınacağı toplantıda, kalp-damar hastalıklarında ağız sağlığı gibi sıklıkla gözden kaçan faktörlere de dikkat çekilecek.

Toplantıda Prof. Dr. Öztekin Oto, “Varis ve bacaklarda şişme kader midir? “Varis tedavisindeki yenilikler neler?” Uzman Dr. Baybars Türel: “Kalp krizi riskini en çok ne artırır? Damar sertliğinin miktarı mı, yoksa derecesi mi? Tesisatçı mantığına eleştirel bir bakış,” Exp. Dr. Zülfikar Daneoğlu, “Kalp ve damar hastalıklarında neler var? Yaşam tarzında neyi hedefliyoruz? “Kapak problemi, damar problemi, aort anevrizması ve varis problemi birbirinden ayırt edilmelidir” diyen Dr. Bekir Uğur Yavuzcan, “Diş eti, ağız sağlığı ve kalp-damar hastalıkları ilişkisi” başlıklı bir sunum yapacak.

Doktorlar sunumlarının ardından vatandaşların kalp-damar hastalıklarıyla ilgili sordukları soruları yanıtlayacak. Kalp Damar Sağlığı toplantısı 11 Şubat Pazar günü saat 13.00’de başlayacak ve saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Kasım ayından bu yana her ayın ikinci Pazar günü gerçekleştirilen Sağlıklı Yaşlanma temalı toplantılarda sırasıyla Tiroid Sağlığı – Depresyon, Kanserden Korunma ve Tedavi, Menopoz Yönetimi – Prostatın Korunması gibi konular ele alınacak. Toplantıların sonuncusu 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu