Yaşam

Suzan Şahin kimdir? CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in hayatı

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TBMM’de yaptığı konuşmayla gündeme geldi. Şahin’in Kahramanmaraş depremi sonrası Hatay’daki son duruma ilişkin yaptığı konuşmanın ardından Suzan Şahin ile ilgili araştırmalar arttı. Vatandaşlar, Suzan Şahin’in nereli olduğunu ve eğitim durumunu araştırmaya başladı. Peki Suzan Şahin kimdir? Suzan Şahin nerelidir, kaç yaşındadır?

İşte Suzan Şahin’in biyografisi…

Suzan Şahin kimdir?

Suzan Şahin, 1 Ocak 1968’de Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğdu. Şahin Türk siyasetçi ve hukukçudur. CHP Hatay milletvekilidir. İlk, orta ve lise eğitimini Payas Yakacık Lisesi’nde tamamladı.

Şahin, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra Hatay’ın İskenderun ilçesinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Şahin, Türkiye Barolar Birliği Hatay Delegesi olarak da görev yaptı.

Suzan Şahin’in Biyografisi

Suzan Şahin, 2014-2016 ortasında CHP Kadın Kolları MYK (Merkezi Karar ve Yönetim) yedek üyesi oldu. 2018 yılına kadar CHP Kadın Kolları MYK asli üyesi olan Şahin, daha sonra Akdeniz Bölgesi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Suzan Şahin CHP İskenderun Kadın Kolları Kamu Yararı Temsilcisidir ve CHP Hatay Kongre Delegesi olarak görevine devam etmektedir.

Suzan Şahin’in Siyasi Hayatı

Suzan Şahin 27. dönem CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesidir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kemalist Niyet Derneği üyeliği de yapan Şahin, sığınma evleri, aile içi şiddet ve medeni hukuk konularında çalıştı.

haber-yesilli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu