Ekonomi

Marsh McLennan hisseleri kazanç ve gelir artışıyla piyasa öncesi yükselişe geçti

NEW YORK – Risk, strateji ve insan kaynakları konularında uzmanlaşmış küresel bir profesyonel hizmet firması olan Marsh McLennan (NYSE: MMC), Wall Street beklentilerini aşan ilk çeyrek kazanç ve gelirleriyle yıla sağlam bir başlangıç yaptığını bildirdi.

Firmanın hisse fiyatı bu habere mütevazı bir tepki vererek %1,45 oranında yükseldi.

Şirket, 2,80 $ olan analist konsensüsünden 0,09 $ daha yüksek olan 2,89 $ hisse başına düzeltilmiş kazanç (EPS) açıkladı. Çeyrek geliri 6,47 milyar $’a ulaşarak 6,39 milyar $’lık konsensüs tahminini de aştı.

Başkan ve CEO John Doyle şirketin performansıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Yıla müthiş bir başlangıç yaptık ve işimizdeki ivmenin devam ettiğini gördük. Bu çeyrekte %9 temel gelir büyümesi, %14 düzeltilmiş EPS büyümesi ve 80 baz puan marj artışı sağladık. Bu güçlü başlangıçla, 2024’te bir başka iyi yıl için iyi konumlanmış durumdayız.”

Marsh McLennan’ın finansal sonuçları, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla hem GAAP hem de temel gelirde %9’luk bir artış gösterdi ve bu da faaliyetlerinin genelinde güçlü bir performansa işaret ediyor. Risk ve Sigorta Hizmetleri sektörü hem GAAP hem de temel bazda gelirde %9’luk bir artış kaydederken, Danışmanlık segmenti de aynı ölçütler altında gelirde %9’luk bir artış bildirdi.

SeaTec Consulting ve Louisiana’da önde gelen iki orta piyasa acentesinin yanı sıra Mercer’ın Vanguard’ın ABD Dış Kaynaklı Baş Yatırım Sorumlusu (OCIO) işini satın alması da dahil olmak üzere şirketin satın almaları, Marsh McLennan’ın stratejik büyüme girişimlerini göstermektedir.

Marsh McLennan yönetimi, 2024 yılına kadar şirketin ivmesini sürdürmek için çalışma arkadaşlarının özveri ve uzmanlığından yararlanarak müşterilerin karmaşık ve dinamik bir ortamda yol almalarına yardımcı olmaya odaklanmıştır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu